14. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BusinessWeek: Nokia aktsia on alla hinnatud

Maailma suurim mobiiltelefonide tootja Nokia aktsia hind on alla hinnatud, kirjutab mõjukas majandusajakiri BusinessWeek.

Investeerimisfirma Schaeffer's Investment Research juhatuse esimees Bernie Schaeffer lausus ajakirjale, et aktsia hind on selle kõigi aegade kõrgeima hinnaga võrreldes 50 protsendi võrra odavam (jutt on Nokia aktsia hinnast dollarites, eurodes on aktsia hind rekordhinnast, 64,88 eurot üle 60 protsendi odavam) ja isegi praeguse aktsia hinna ning kasumi suhte puhul hea ost.

Tema sõnul on suureks plussiks ka aktsia langusele mängivate spekulantide suur hulk, mis on nii kiiresti kerkiva aktsia puhul ebatavaline (Nokia aktsia hind on kerkinud aasta algusega võrreldes pea 60 protsenti). Nokia aktsia müügioptsioonide ning ostuoptsioonide mahud on ligikaudu võrdne. Tavaliselt ületab kiiresti kerkiva hinnaga aktsiate ostuoptsioonid tunduvalt müügioptsioonide mahtu. Juhul, kui aktsia hinna langusele mängivad investorid näevad, et nende panused on tühja jooksnud, annab see Schaeffer arvates aktsia hinnale lisaimpulsi.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755