16. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Putin peab Iraanis tuumakõnelusi

Venemaa president Vladimir Putin püüab oma täna alanud Iraani visiidiga rahustada Lääne kartusi moslemiriigi tuumaprogrammi ohtlikkuse osas.

Lisaks tuumakõnelustele osaleb Putin Kaspia mere äärsete riikide tippkohtumisel, tegemist on esimese korraga pärast 1943. aastal toimunud Teherani konverentsi, kui Venemaa liider Iraani külastab, kirjutas Postimees.

Enne visiiti levinud kuuldused, nagu ohustaks Putinit Iraanis enesetaputerroristide rünnak, lükati Kremli poolt ümber. Putini väitel ei saaks ta kõigi ohumärkide arvestamise korral kunagi kodumaalt lahkuda.

Putini hinnangul pole Iraani liidreid mõtet tuumaprogrammi lõpetamiseks ülemaailmse survega ähvardada, sest nad ei karda ÜRO Julgeolekunõukogu liikmeid USAd, Venemaad, Hiinat, Suurbritanniat ja Prantsusmaad, keda kõiki Putin enda sõnul kohtumisel esindab.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755