16. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veebimajutaja registreeris kahe nädalaga ligi 300 välisdomeeni

Oktoobri kahe nädalaga registreeris Eesti suuruselt teine veebimajutaja Netpoint Systems 256 rahvusvahelist domeeni. Suure nõudluse taga on fakt, et firma registreerib domeene tasuta.

„Võimalust rahvusvahelist domeeni tasuta registreerida on tänaseks kasutatud 256 korda,“ ütles Netpoint Systemsi juhatuse liige Mihkel Oja. Kuuajalise rahvusvaheliste .eu, .com, .net, .org, .info ja .biz domeenide tasuta registreerimise kampaania kuulutas Netpoint välja oktoobri alguses.

„Kui varasemalt eelistati rohkem .com lõpuga domeene, siis tänast statistikat vaadates on selgelt näha .eu numbrite kasvu,” kommenteeris ta.

Lisaks rahvusvahelistele domeenidele jätkab Netpoint ka .ee, .pri.ee ja .fie.ee domeenide tasuta registreerimist.

„Tahame, et igaüks saaks registreerida omale meelepärase domeeni. Kui varem sai tasuta registreerida ainult .ee ja .pri.ee domeene, ning vaid ühe domeeni iga juriidilise või füüsilise isiku kohta, siis nüüd saab klient tasuta registreerida omale ka rahvusvahelise domeeni,“ rääkis Netpoint Systems OÜ kliendisuhete juht Allan Laal oktoobri algul.

Rahvusvahelisi domeene võib veebimajutuse klient omale registreerida niipalju kui soovib. Tasuta domeen registreeritakse peale esimest ettemaksu veebimajutusteenuse eest. Samas lisadomeene tasuta ei saa.

Netpointi konkurent Zone.ee võtab hetkel .eu domeeni registreerimise eest 199 krooni.

Veebimajutusteenuseid osutav Netpoint Systems OÜ tegutseb ka Soomes, ent seal kasutab ta kaubamärgina nimetust Serverimaailma.com.

Mullu kasvatas Netpoint käibe kahekordseks, 1,3 miljonilt kroonilt 2,6 miljonile kroonile. Kasum oli samas tagasihoidlik. Firmas töötab praegu viis inimest.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755