23. oktoober 2007
Jaga lugu:

Apple’i kasum kasvas 67%, aktsia hind hüppas järelkauplemisel 7%

Arvutite- ja muusikamängijate tootja Apple teatas eile hilisõhtul, et eelmise kvartali kasum kasvas 67 protsenti tänu kõikide tootegruppide tugevale kasvule.

Kuna ettevõte avaldas majandustulemused pärast ametliku kauplemise lõppu, reageeris aktsia hind järelkauplemisel seitsmeprotsendilise tõusuga 186,35 dollarini. Ametliku kauplemise ajal kerkis aktsia hind heade tulemuste ootuses 2,31 protsendi võrra 174,36 dollarini.

29. septembril lõppenud finantsaasta neljandas kvartalis müüs ettevõte 2,16 miljonit Maci personaalarvutit, mis on 34% enam kui aasta tagasi ja kaks korda kiirem kasv kui globaalne arvutite müük kokku, kirjutab The Wall Street Online. Arvutite müügi käive oli 3,1 miljardit dollarit (34 miljardit krooni).

Apple teatas ka, et ettevõte müüs kvartali jooksul 1,1 miljonit mobiiltelefoni iPhone, kokku on müüdud 29. juulil müügile tulnud telefone 1,4 miljonit. mp3-mängijaid iPod müüdi 10,2 miljonit võrrelduna 8,7 miljoniga aasta tagasi.

Apple’i eelmise kvartali kasum oli 904 miljonit dollarit (10 miljardit krooni) ehk 1,01 dollarit aktsia kohta võrrelduna 542 miljoni dollariga ehk 62 USA sendiga aktsia kohta eelmise aasta samal ajal. Käive kasvas 29 protsenti 6,22 miljardi dollarini (70 miljardi kroonini).

Selle kvartali kasumiks prognoosib Apple 1,42 dollarit aktsia kohta ja käibeks 9,2 miljardit dollarit. Analüütikud on ennustanud selle kvartali kasumiks 1,39 dollarit aktsia kohta ning 8,57 miljardi dollari suurust käivet. Tavaliselt on ettevõte teatanud madalamatest ootustest, kui analüütikud, kirjutab Bloomberg.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt