12. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väiketootja: Aulepa tuulepargiga koostööd ei plaani

Mitme väikse tuulepargi eestvedaja ja Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooni juhatuse liikme Martin Kruuse sõnul on Eesti Energia taolise suure tootja turuletulek kurvastav, kuna tuuleparkidele jagatav toetussumma väheneb.

Kruuse sõnul ei ole tal lähiktulevikus kindlasti plaanis Eesti Energia loodava Baltimaade suurima tuulepargiga Aulepas koostööd teha. „Suur tugev tegija Eesti Energia teeb väikesed tootjad ärevaks,“ ütles Kruus ning lisas, et kahjuks on toetussumma kindlaks määratud ja mida enam tootjaid turule tuleb, seda vähem toetust igaüks saab.

„Kindlasti ei ole plaanis juba käivitama hakatud projekte pooleli jätta,“ kommenteeris ta. Samas ütles energiaspetsialist, et uutest projektidest rääkides on ta väikese tootjana praegust olukorda arvestades tagasihoidlik.

Ettevõtja sõnul jagatakse toetusi nii kaua, kuni jätkub ehk kui oktoobriks on ette antud aastane tuuleenergia maht täis toodetud, siis novembris ja detsembris toetust keegi ei saa.

Martin Kruus tegeleb Pakri, Viru-Nigula ja Paldiski tuuleparkides energia tootmisega. Lisaks üritab ta käivitada Hiiumaa tuuleparki, kus praegu tegeldakse keskkonnamõjude hindamisega.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755