15. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dragonairi liitumine Oneworldiga avab uued sihtpunktid Hiinas

Oneworldi lennuliit, kuhu kuulub ka Finnair täienes 1. novembrist Hiina parimaks tunnistatud lennufirma Dragonair võrra. Sellega kasvab Oneworldi sihtpunktide arv Hiinas 26 linna võrra.

Oneworld on täna ainus lennuliit, mis võimaldab oma reisijatel lennata elektroonilise piletiga igal pool oma võrgustikus ja ükskõik mis lennufirmade kombinatsiooniga. Neljandat aastat järjest valiti ka sel aastal Maailma Reisi Auhindadel Oneworld Maailma Juhtivaks Lennufirmade Liiduks.

Dragonairi liitumine Oneworldiga annab liidule enam kui 700 sihtpunktiga võrgustiku pea 150nes eri riigis.

Kimmo Rautiainen, Finnairi Balti müügidirektor: „Me tervitame soojalt Dragonairi liitumist Oneworldiga, kuna Hiina on üks meie peamistest sihtpunktidest Aasias. Nüüd on meil võimalik oma klientidele pakkuda palju huvitavamaid sihtpunkte Hiinas ning olen kindel, et see meeldib eestlastele väga, kuna nad on alati ühed esimestest reisijatest meie uutes sihtpunktides.“

Dragonair on 11nes lennufirma, mis liitus Oneworldiga ja see on lennufirmade liidu suurim laiendusring alates selle loomisest. Japan Airlines koos oma viie partner- lennufirmaga, Malev Hungarian Airlines ning Royal Jordanian Airlines liitusid alliansiga 1. aprillil, lisaks on liikmed LAN Argentina ja LAN Ecuador.

Oneworld liidu lennufirmad teostavad iga päev üle maailma 9,500 lendu, kombineeritud lennupargis on ca 2 500 lennukit, mis võtavad pardale 320 miljonit reisijat. Liit teenis 2006. aastal tulu 90 miljonit USDi. Dragonairi liitumine Oneworldiga annab liidule enam kui 700 sihtpunktiga võrgustiku pea 150nes eri riigis.

Kaksteist Dragonairi sihtpunkti Hiinas - Changsha, Chengdu, Chongqing, Fuzhou, Guilin, Haikou, Kunming, Nanjing, Ningbo, Sanya, Shenyang ning Wuhan- on Oneworld liidu võrgustiku jaoks uued sihtpunktid.

Dragonair kuulub Cathay Pacific gruppi, kuid on enda brändi, turupositsioneeringu ning KA lennukoodiga. Cathay Pacific on Oneworldi asutajaliige. Teised täisliikmed on American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, LAN, Qantas, Japan Airlines, Malev Hungarian Airlines ning Royal Jordanian Airlines.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755