27. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leia kaardilt õhureostajad

Õhureostust inimesed enamasti ei näe, kuid ometi me teame, et see on olemas. Nüüd on sul võimalus Google Earthi vahendusel heita pilk kaardile, et näha, kus suuremad reostajad asuvad.

Esialgu hõlmab kaardikiht andmeid vaid USA kohta. Kaardile on kantud elektrijaamad, tsemenditehased, paberitehased, nafta rafineerimistehased ja teised suured mürgiseid aineid õhku paiskavad ettevõtted.

Google Earth’i saad alla laadida siit ning temaatilise kihi reostajate kohta leib siit.

Peale kaardikihi avamist saad näha, kus USA suuremad reostajad paiknevad. Paremal üleval nurgas olevate nuppudega saad muuta ülaltvaate külgvaateks ning siis on juba reostuse ulatus näha erineva kõrgusega sümbolite näol. Mida kõrgem sümbol, seda suurema reostusallikaga on tegemist. Andmeid uuendatakse regulaarselt, nii et aja jooksul võivad sümbolite kõrgused ka muutuda.

Sümbolil klikkides avaneb infokast, kus on täpsemalt kirjas ettevõtte aadress ning millega ta täpsemalt tegeleb. Andmeid reostuse tüübi ja ulatuse kohta veel ei ole.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052