27. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia suurendas taas turuosa

Maailma suurim mobiiltelefonide tootja Nokia suurendas juba viiendat järjestikust kvartalit turuosa, Samsung möödus Motorolast ja asus teisele kohale, teatas Bloomberg.

Analüüsikeskuse Gartner andmetel kasvas Nokia turuosa mobiiltelefonide turul kolmandas kvartalis 38,1 protsendini võrrelduna 35,1 protsendiga aasta tagasi. Samsung suurendas samal ajal turuosa 12,2 protsendilt 14,5le ning Motorola kaotas 20,7 protsendilt 13,1 protsendini.

Nokia turuosa kasvas oluliselt tänu toodete laiale valikule. „Suur võitja on Nokia,” lausus uudisteagentuurile Gartneri uuringute direktor Caroline Milanesi. „Vaatamata müüdud telefonide keskmise hinna langusele suutsid nad tõsta ärikasumi marginaali. Selliseid tegijaid ei ole just väga palju,” lisas ta.

Samsung võitis turuosa Lääne-Euroopas ning Apple müüs Põhja-Ameerikas üle miljoni mobiiltelefoni, mis on 2,5 protsenti sealsest turust.

Kokku müüdi eelmises kvartalis 289 miljonit mobiiltelefoni. Selleks aastaks ennustab Gartner, et maailmas müüakse kokku 1,13 miljardit telefoni, mis on 14 protsenti rohkem, kui aasta tagasi.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755