30. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ametiühingute keskliidu juhiks valiti taas Harri Taliga

Eesti ametiühingud valisid tänasel Rahvusraamatukogus toimunud kongressil oma keskliidu esimeheks selge häälteenamusega tagasi Harri Taliga.

Taliga konkureeris esimehe kohale transpordi ametiühingu esimehe Peep Petersoniga, vahendas Aktuaalne kaamera.

Taliga jätkamist pooldasid tööstussektori ametiühingud, kes tõstsid esile tema tasakaalukust ja orienteeritust stabiilsusele.

Petersoni toetajad nägid mehes eelkõige ametiühingute liidrit, euroopalikku ja koostöövalmis juhti.

Keskliidu esimehe Harri Taliga sõnul on EAKLi majanduslik seis praegu parem kui kunagi varem, eelarve on tasakaalus. “Neli aastat tagasi ametisse asudes tuli alustada Augeiase tallide puhastamisest, aga täna on meie raamatupidamine ideaalses korras ning püsitulud kasvanud enam kui kahekordseks,” ütles Taliga.

Turu-Uuringute AS andmetel usaldas ametiühinguid oktoobris 54% küsitletuist. Seda on rohkem kui Riigikogu 50% või erakondade 31%, aga samas ka vähem kui piirivalve 90% või Eesti Panga 84%.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755