4. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia tulevikuväljavaated osutusid pettumuseks

Nokia aktsia kukkus pool tundi pärast kauplemise algust Helsingi börsil 4,5 protsenti 26,33 euroni pärast seda, kui ettevõtte juhtkond tutvustas järgmise aasta väljavaateid.

Maailma suurim mobiiltelefonide tootja prognoosis nii tegevuskasumi kui ka turuosa kasvatamist, kuid ennustas, et üleüldine telefonide keskmine hind hakkab kahanema, teatas Bloomberg.

„Ettevõtte tulevikuväljavaated lähevad üldiselt kokku üldiste varasemate prognoosidega,” lausus agentuurile investeerimisfirma Redeye AG analüütik Greger Johansson, kelle soovitab aktsiat hoida. „Mõningast pettumust valmistas uute uudiste puudumine, sest seni oli aktsia hind kerkinud suurte ootuste tõttu päris kõvasti,” lisas ta.

Nokial toimub täna Amsterdamis kohtumine analüütikute, investorite ja ajakirjanikega. Ettevõtte pressiteate kohaselt on auditooriumi suurus umbes 2700 inimest.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755