20 detsember 2007
Jaga lugu:

Tänu Apple’ile ostavad ameeriklased nüüd kalleid mobiiltelefone

Ameeriklased maksavad nüüd mobiiltelefonide eest 40 protsenti rohkem kui aasta tagasi, kirjutab Soome majandusleht Kauppalehti.

Apple’i iPhone ning Kanada mobiiltelefonide tootja RIM BlackBerry’d on muutnud USA tarbijate harjumusi, kirjutab ajaleht. Kui varem maksid ameeriklased ühe mobiiltelefoni eest üle 50 dollari väga vastumeelselt, siis nüüd käiakse silma pilgutamata välja 300-400 dollarit, nii nagu seda on teinud nii asiaadid kui ka eurooplased juba aastaid.

Nüüd on hakanud ka vanad mobiiltelefonide tootjad Nokia, Motorola, Samsung ja SonyEricsson paiskama kalleid telefone USA turule. Analüüsikeskuse Gartner analüütiku Caroline Milanesi sõnul oli iPhone see, mis pani ameeriklasi mobiiltelefone väärtustama.

Turu-uuringute keskuse NPD arvutuste kohaselt kasvas kallite mobiiltelefonide müük kolmandas kvartalis kolm korda ning moodustab 11 protsenti ühendriikide turuosast. Kolmandas kvartalis kulutati seal mobiiltelefondele kokku 3,2 miljardit dollarit võrrelduna 2,2 miljardi dollariga aasta tagasi.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112indrek.kald@gmail.com
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150ana.madismae@aripaev.ee