20. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Keemia Grupp sai loa ehitada tsemenditehas

Äsja valminud keskkonnamõju hindamise aruandest ei nähtu suuri probleeme, mis võiksid saada Viru Keemia Grupile (VKG) takistuseks tsemenditehase ehitamisel Kohtla-Järvele, kirjutas Põhjarannik.

"Poolkoksi jäätmetele taaskasutusvõimaluse leidmine tsemenditootmise näol on säästva arengu põhimõtteid arvesse võttes kindlasti positiivset eesmärki teeniv ettevõtmine," on kirjas aruandes.

Osaühingu Estonian, Latvian and Lithuanian Environment (ELLE) koostatud keskkonnamõju hinnangu kohaselt ei too tulevane tsemenditehas kaasa olulist negatiivset keskkonnamõju. VKG kavandatav tsemenditootmise tehnika on praegu parim võimalik. "Seega ei ole ette näha piirkonna inimeste heaolu olulist vähenemist," on rasvaste tähtedega kirjas aruandes.

Samas märgitakse, et tsemenditootmise protsessist ja tehnoloogiast tulenevad riskid VKG töötajate tervisele nõuavad kindlasti ettevõtte juhtkonna kõrgendatud tähelepanu.

VKG võib hakata oma territooriumil tootma kuivmeetodil tsementi. Toorainena soovitakse kasutada peamiselt lubjakivi ja põlevkiviõli tootmisel tekkivat, ohtlike jäätmete hulka kvalifitseeritavat poolkoksi, mida seni on ladestatud mägedesse. 2011. aastal valmiva tsemenditehase rajamine läheb maksma ligikaudu 2,5 miljardit krooni.

VKG Oil AS on Eesti vanim ja suurim põlevkivitööstusettevõte, mille kogemus ulatub 1924. aastasse. Ettevõte põhitegevusala on põlevkivi termiline töötlemine, mille käigus saadakse põlevkiviõli, -kemikaale ja -gaasi. Ettevõte annab tööd ligi 400 töötajale.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755