25. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Putin tahab oma koera jälgida satelliit-navigatsioonisüsteemiga

Venemaa president Vladimir Putin tahab satelliit-navigatsiooniseadet koera kaelarihma külge, et tema lemmikloom labradori asukohta pidevalt teada, põhjendas president oma ideed asepeaministrile.

"Kui ma saan süsteemi oma koera, Connie jaoks, siis ta ei saa liiga kaugele eksiteele minna,“ ütles Putin asepeaminister Sergei Ivanovile, kes esitles presidendile kolme uut seadet, vahendas BBC.

Venemaa rakett Proton-K viis jõululaupäeval kolm uut satelliiti orbiidile, et aidata kaasa Venemaal välja arendatud Glonass navigatsioonisüsteemi toimimisele. Venemaa territooriumi kaardistamiseks on vaja umbes 18 sellist satelliiti.

Lõplikult on plaanis 2009. aastaks saata orbiidile 24 satelliiti.

Glonass süsteem arendati välja Vene sõjaväes 1980. aastatel võistlemaks US GPS võrguga ja Eurooplaste Galileo süsteemiga.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755