10. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotode wifi mälukaart võitis aasta toote auhinna

Mälukaart, mis võrguvabalt saadab digikaamerast fotod otse arvutisse või internetti, võitis peaauhinna Las Vegases toimuval suurel elektroonikamessil International Consumer Electronics Show.

Kaart Eye-Fi võitis võistluse Last Gadget Standing Session, mida korraldab Yahoo tehnoloogiaharu, teatas Physorg.

USAS maksab see kaart 100 dollarit (umbes 1063 krooni), sel on 2 gigabaiti mälu ning see kasutab wifit, et saata pildid kas arvutisse või mõnele fotoleheküljele. Novaator on kaardist varem kirjutanud: Wifi mälukaart viib digipildid otse arvutisse

Kaarte tootev firma avalikustas samal messil, et on asunud koostööle Lexar Mediaga, et kasutada oma tehnoloogiat Lexari mälukaartides.

Auhinnast jäid ilma Toshiba golfisimulaator, juhtmevaba projektor ja Sansa TakeTV mälupulk, mis suudab internetis leiduvaid videod telerisse edastada. Kõige tihedam rebimine käis aga puhastusrobotiga Looj, vaid 99 dollarit maksva seadmega, mida toodab iRobot Corp.

Siiski ei ole auhind kindel edu võti. 2004. aastal võitis Tapewave Zodiaci multimeediavõimalustega digitaalassistent. Aasta hiljem läks firma pankrotti.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755