21. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia Rumeenia tehasest võib saada maailma suurim

Nokia Rumeeniasse ehitatavast tehasest peaks ettevõtte plaanide kohaselt saama 2009. aasta lõpuks maailma suurim, kirjutab Bloomberg viidates kohalikule ajakirjandusele.

11. veebruaril avatavasse tehasesse värvatakse 100 inimest nädalas ning 2009. aastaks plaanitakse palgata kokku 3500 töötajat, kirjutas ajaleht Ziarul Financiar. Tehase kasv sõltub siiski valitsuse edukusest parandada teid ja infrastruktuuri ning laiendada lähimat lennuvälja.

Värske ajakiri BusinessWeek kirjutas, et töötajate leidmine ei tohiks Nokiale probleemiks olla. Cluj linnas, kuhu tehast ehitatakse, on 400 000 elanikku ja esimestele tööpakkumisele registreerus 8000 soovijat, mis oli kaks korda enam, kui ettevõte prognoosis. Esialgu palatakse tööle 500 inimest, aasta lõpuks kasvab töötajate arv 1000ni. Nokia pole öelnud, kui suur hakkab tehase töötajate palk olema, kuid ettevõtte sõnul on see kohaliku keskmise palga suhtes konkurentsivõimeline. Keskmine palk olevat linnas 450 dollarit (4800 krooni) kuus.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052