23. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Analüütikud ootavad Nokialt häid tulemusi

Bloombergi kogutud analüütikute keskmise ennustuse kohaselt kasvas maailma suurim mobiiltelefonide tootja Nokia kasum neljandas kvartalis viiendiku võrra.

Nokia neljanda kvartali kasum kasvas 15 analüütiku keskmise arvamuse kohaselt 20 protsenti 1,52 miljard euroni ehk 41 eurosendini aktsia, mis tähendab kolmandat järjestikust kvartalikasumi kasvu, kirjutab uudisteagentuur. 2006. aasta viimase kvartali kasu oli põhjanaabrite tuntuimal ettevõttel 32 senti aktsia kohta.

Nokia käive võis kasvada analüütikute ennustustekohaselt 27 protsenti 14,9 miljard euroni ning tarned rekordilise 130 miljon mobiiltelefonini

Telefonde keskmine hind langes ilmselt 82 euroni tükk, mis on aastatagusest 89 eurost odavam, aga võrdne kolmanda kvartali hinnaga.

Möödunud aastal kerkis Nokia aktsia hind 71 protsenti, mis oli aktsiale suurim tõusuaasta pärast 1999. aastat. Sel aastal on aktsia hind kukkunud 19 protsenti. Täna kella 11ks oli Nokia aktsia hind kerkinud Helsingi börsil 1,08 protsendi võrra 21,61 euroni. Analüütikute keskmine hinnasiht aktsiale on 28 eurot

Nokia avaldab neljanda kvartali tulemused homme kell üks päeval.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052