30. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Deloitte: anonüümsust võimaldavad veebilehed kaovad

Vedomosti andmetel ennustavad Deloitte analüütikud, et lähiaastatel hakatakse veebilehtedele pääsuks nõudma arvutikasutaja identifitseerimist.

Juba 2008. aastal hakkavad paljud veebilehed nõudma kasutajate identifitseerimist. Anonüümsusest loobumine suurendab analüütikute hinnangul usaldust internetikaubanduse, veebioksjonite ja jututubade vastu ning rahustab neid, kes kardavad küberterroriste.

Kasperski laboratooriumi asutaja Jevgeni Kasperski ennustas internetianonüümsuse kaotamist juba viis aastat tagasi. Ta ütles 2003. aastal: "Kasutajate anonüümsus, see on interneti peamine probleem. Selle asemele tuleb kohustuslik identifitseerimine."

Möödunud sügisel Venemaal avaldatud uuringu kohaselt peab vaid 28% küsitletuist internetimakseid ohutuks. 2006. aastal oli Venemaa internetiteenuste turu maht 1,2 miljardit dollarit ehk 6,4 korda väiksem möödunud aastasest eBay käibest, mis ulatus 7,67 miljardi dollarini.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755