30. jaanuar 2008
Jaga lugu:

Deloitte: anonüümsust võimaldavad veebilehed kaovad

Vedomosti andmetel ennustavad Deloitte analüütikud, et lähiaastatel hakatakse veebilehtedele pääsuks nõudma arvutikasutaja identifitseerimist.

Juba 2008. aastal hakkavad paljud veebilehed nõudma kasutajate identifitseerimist. Anonüümsusest loobumine suurendab analüütikute hinnangul usaldust internetikaubanduse, veebioksjonite ja jututubade vastu ning rahustab neid, kes kardavad küberterroriste.

Kasperski laboratooriumi asutaja Jevgeni Kasperski ennustas internetianonüümsuse kaotamist juba viis aastat tagasi. Ta ütles 2003. aastal: "Kasutajate anonüümsus, see on interneti peamine probleem. Selle asemele tuleb kohustuslik identifitseerimine."

Möödunud sügisel Venemaal avaldatud uuringu kohaselt peab vaid 28% küsitletuist internetimakseid ohutuks. 2006. aastal oli Venemaa internetiteenuste turu maht 1,2 miljardit dollarit ehk 6,4 korda väiksem möödunud aastasest eBay käibest, mis ulatus 7,67 miljardi dollarini.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee