30. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Starman: failide kontrollimine peab olema autorikaitse töö

Starmani kommunikatsioonijuht Timo Hartikainen ütles, et nad pole lõpetanud koostööd Eesti autoriõiguste kaitse organisatsiooniga, küll aga on keeldunud kontrollimata failide kustutamisest.

„Starman ei ole lõpetanud koostööd Eesti autoriõiguste kaitse organisatsiooniga, vaid järgime täpselt koostöölepingut ning kustutame FTP-serverist autoriõiguste kaitse organisatsiooni poolt kontrollitud ja piraatkoopiateks tunnistatud failid,“ rääkis Hartikainen.

„Küll aga oleme keeldunud kontrollimata failide kustutamisest, kuna ilmnesid juhtumid, kus kustutasime Eesti autoriõiguste kaitse organisatsiooni nõudmisel ekslikult kliendi faili, kus polnud piraatsisu,“ tõdes ta.

Kommunikatsioonijuht ütles, et failide kontrollimine ja piraatkoopiateks tunnistamine peab olema autoriõiguste kaitse organisatsiooni kui antud valdkonna eksperdi, mitte aga internetiteenuse pakkuja töö.

„Autoriõiguste kaitse organisatsiooni tegevus autoriõiguste kaitsmisel on olnud tendentslik ning nad ei ole kohelnud kõiki teenusepakkujaid võrdselt. Näiteks on see organisatsioon olnud täiesti teovõimetu piraatluse vastu võitlemisel konkureeriva teenusepakkuja STV serverites,“ rääkis Hartikainen.

Täna teatasid Eesti autoriõiguste kaitse organisatsioon ja Business Software Alliance, et internetiteenust pakkuvate telekommunikatsioonifirmade STV ja Starmani klientidele pakutavates failivahetusserverites levib suurel hulgal tarkvara, muusika ja filmide piraatkoopiaid

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755