31. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinema kasvatas aastaga kasumit 108%

Eesti juhtiva tõstuksetootja OÜ Kinema auditeerimata käive oli 2007. aastal 109 miljonit ja kasum 13,3 miljonit krooni, kuid käesoleval aastal plaanitakse ületada sedagi.

Firma teatel ületati 2006. aasta käive 38,9 miljoni krooniga ehk 55 protsenti ning ettevõtte kasum kasvas aastaga 6,9 miljoni krooni võrra ehk 108 protsenti. 2008. aastaks prognoosib Kinema käibe kasvu 158 miljoni kroonini, kasumit eeldatakse teenida 18 miljonit krooni.

“Uue keskuse avamine võimaldab pakkuda senisest kiiremat hooldust kuna vajaminevad detailid on laos olemas,” kommenteeris OÜ Kinema tegevjuhi Andrus Allikoja. Tema sõnul oli firma 2007. aasta üheks olulisemaks arenguks uue müügi- ja logistikakeskuse valmimine Jüri Tehnopargis, millesse ettevõtte investeeris 20 miljonit krooni.

Kinema 2007. aasta kõige populaarsem toode oli Kinema tõstuks, mida müüdi Eestis ligi 2700 ühikut, hõivates sellega hinnanguliselt 40 protsenti kodumaisest tõstukseturust.

Suurimat kasvu ootab firma just ekspordist ja juba lähinädalatel läheb Belgiasse esimene, 800-st Kinema tõstuksest koosnev tarne.

Kinema OÜ on kodumaisel kapitalil põhinev tõstuksetootja. Lisaks tegeleb firma läbi esindusõiguse erinevate laadimissüsteemide, tõkkepuude ja aiaväravate ajamite, kiirrulluste ja käärtõstukite vahendusega. Firma omab müügiesindusi Tallinnas, Tartus, Pärnus, Rakveres ning Riias. Kinema ekspordib tooteid Lätti, Soome, Rootsi ja Venemaale. Kinema andis 2007. aastal tööd keskmiselt 53-le inimesele.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755