4. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kolmveerand e-kirju on rämps

Küllap on igahommikune peenisesuurendusrohtude, miljardikrooniste lotovõitude ning uuenduslike seksnukkude teemaline nuhtlus tuttav igale e-posti lugejale.

Tarkvarafirma Symanteci värske rämpspostiraporti hinnangul oli tervelt 75 protsenti kõikidest detsembri jooksul terves maailmas saadetud meilidest rämpspost.

Jõulupühadele eelnevail päevil kerkis rämpsposti hulk isegi 83 protsendini. Piltlikult tähendab see, et iga korraliku ja sisuka kirja kohta lendles maailmas 3 kirja, mis kõigest 100dollarise rahakande eest Keenia kodakondust pakub.

Symantec Soome tehnikadirektor Margo Haapala sõnab, et Eesti ja Põhjamaade kohta tuleb spämmiraporti täpsustus kuskil kuu jooksul. "Aga kohe võib öelda, et rämpsposti saatmise trend ja levik on tõusul. Kui varem oli spämm kas lihtsalt irriteeriv reklaam või postkasti ummistaja, siis nüüd on asutud seda kasutama juba identiteedi röövidel ja organiseeritud kuritegevuses," mainib Haapala.

Mees lisab, et kuni on inimesi, kes lasevad ennast petta, niikaua kestab ja kasvab ka rämpspostituste arv ja kasutus.

Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuse pressiesindaja Katrin Pärgmäe sõnas, et mis kehtib maailmas, kehtib ka Eestis ehk et globaalses maailmas ei ole vahet, kust spämmikirjad tulevad.

"Eesti on nii väike tegija, et meie eraldi statistikat ei tee," sõnab Pärgmäe ning lisab, et Eestis on praegu kuumem teema arvutiviirused ning ka jõuluaeg tõi nakatunud arvutite osas tõusu.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474