5. veebruar 2008
Jaga lugu:

Maailm propageerib rohelisi tehnoloogiaid

Keskkonnasäästlike energiatehnoloogiatega tegelemine on muutumas üheks atraktiivsemaks tegevusvaldkonnaks Ameerika Ühendriikides, eriti California osariigis, märkis EASi esindaja Silicon Valleys Andrus Viirg.

"Räniliiva kulub juba rohkem päikeseelementide kui arvutikiipide valmistamiseks,” sõnas EASi esindaja Silicon Valleys Andrus Viirg.

„Rohelise tehnoloogia sektoris tegutsevad ettevõtted on saanud ka riskikapitalistide uuteks lemmikuteks. 2007. aasta kolmandas kvartalis investeeriti neisse 24 miljardit krooni,” lisas ta.

EAS korraldab koostöös Põhjamaade tehnoloogiaagentuuridega Silicon Valleys aprilli lõpus rohelisele tehnoloogiale suunatud konverentsi Nordic Green 2008, kus käsitletakse teemasid, mis on keskkonnasäästlike energiatehnoloogiate võimalused ja väljakutsed ning kuidas saada osa sellest uuest tehnoloogiavaldkonna buumist Ameerika Ühendriikides.

Eesti ettevõtjad saavad tutvustada koos teiste Põhjamaade ettevõtetega oma lahendusi ning saada ka ise uusi teadmisi.

„See on väga hea võimalus leida uusi kontakte nii Põhjamaade kui ka Ameerika ettevõtetega partnersuhete loomiseks. Samuti see võimalus kohtuda rahastajatega oma ettevõtmise laiendamiseks,” iseloomustas Viirg kontaktürituse kaalukust.

Ürituse fookuses on päikese,- tuule- ja hüdroenergia, energiasäästlikud lahendused ja materjalid ehitustööstuses, biokütused, kütuseelemendid, aga ka tänapäevane fossiilkütuste kasutus, seal hulgas põlevkivi.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee