5. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maailm propageerib rohelisi tehnoloogiaid

Keskkonnasäästlike energiatehnoloogiatega tegelemine on muutumas üheks atraktiivsemaks tegevusvaldkonnaks Ameerika Ühendriikides, eriti California osariigis, märkis EASi esindaja Silicon Valleys Andrus Viirg.

"Räniliiva kulub juba rohkem päikeseelementide kui arvutikiipide valmistamiseks,” sõnas EASi esindaja Silicon Valleys Andrus Viirg.

„Rohelise tehnoloogia sektoris tegutsevad ettevõtted on saanud ka riskikapitalistide uuteks lemmikuteks. 2007. aasta kolmandas kvartalis investeeriti neisse 24 miljardit krooni,” lisas ta.

EAS korraldab koostöös Põhjamaade tehnoloogiaagentuuridega Silicon Valleys aprilli lõpus rohelisele tehnoloogiale suunatud konverentsi Nordic Green 2008, kus käsitletakse teemasid, mis on keskkonnasäästlike energiatehnoloogiate võimalused ja väljakutsed ning kuidas saada osa sellest uuest tehnoloogiavaldkonna buumist Ameerika Ühendriikides.

Eesti ettevõtjad saavad tutvustada koos teiste Põhjamaade ettevõtetega oma lahendusi ning saada ka ise uusi teadmisi.

„See on väga hea võimalus leida uusi kontakte nii Põhjamaade kui ka Ameerika ettevõtetega partnersuhete loomiseks. Samuti see võimalus kohtuda rahastajatega oma ettevõtmise laiendamiseks,” iseloomustas Viirg kontaktürituse kaalukust.

Ürituse fookuses on päikese,- tuule- ja hüdroenergia, energiasäästlikud lahendused ja materjalid ehitustööstuses, biokütused, kütuseelemendid, aga ka tänapäevane fossiilkütuste kasutus, seal hulgas põlevkivi.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052