5. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sakslased tahavad Nokialt välja nõuda aegade suurima valuraha

Nokia poolt suletava Bochumini tehase 2300 töötajat nõuavad mobiiltelefonitootjalt valuraha koondamise eest sarnaselt mõned aastad tagasi koondatud AEG tehase töötajatele, kirjutab Kauppalehti.fi.

Nimelt sulges rootslaste elektroonikahiid Electrolux 2006. aastal talle kuuluva AEG tehase ning vallandas ligi 1700 töötajat, kellele maksti 400 000 - 5 000 000 krooni koondamistasu inimese kohta.

Saksamaa suurim ametiühing IG Metall loodab Nokiaga jõuda paremale kokkuleppele kui AEG töötajate puhul. IG Metalli esindaja Berthold Huber kinnitas, et Nokialt nõutav valurahasumma on suurim, mida Saksamaal nähtud.

AEG tehase sulgemine läks rootslastele maksma 11 miljardit krooni. Nokia juht Olli-Pekka Kallasvuo on maininud, et tehase sulgemine Saksamaal ning üleviimine Rumeeniasse võib osutuda "kalliks".

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755