5. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telia Sonera suunab kahurväe Hispaania asemel Ida-Euroopale

Rootsi-Soome telekommunikatsioonifirma Telia Sonera loobub tegevusest Hispaanias ja asub aktiivselt laienema Ida-Euroopasse.

Ühtlasi kavatseb ettevõte reedesel eelmise poolaasta majandustulemuste avalikustamisel tutvustada kokkuhoiupaketti, kirjutas Rootsi majandusleht Dagens Industri.

Telia Sonera ostis 2006. aastal 80% Hispaania ettevõttest Xfera Móviles ja tõi selle siis uuesti turule nime all Yoigo. Tehing läks Teliale maksma 12 miljardit Rootsi krooni (20 miljardit Eesti krooni) ja seda on pidevalt kritiseeritud. Asjaosaliste hinnangul on investeeringust võimatu kasumit teenida, kui ettevõte jääb Hispaania mobiilioperaatorite esikolmikust välja. See aga on praegu reaalsus.

Uute turgudena kavatseb Telia vallutada Venemaa ja Türgi, ihudes hammast venelaste Megafonile ja türklaste Turkcellile.

Reedesel majandustulemuste tutvustamisel peaks Telia välja tulema ka kokkuhoiupaketiga. Praeguseks ei ole veel selge, mida 2007. aasta lõpus kokku pandud pakett endast kujutab, küll aga loodavad ettevõtte juhid sellega kokku hoida 5 miljardit Rootsi krooni (8,5 miljardit Eesti krooni). Dagens Industri allikad on niivõrd suure kokkuhoiu suhtes väga skeptilised.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755