6. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

iPhone on võtnud Nokialt nutitelefonide turuosa

Maailma suurim mobiiltelefonide tootja Nokia on kaotanud nutitelefonde turuosa Kanada firma Research in Motion toodetavale BlackBerryle ning iPhone’ile, kirjutab Bloomberg.

Analüüsikeskuse Canalys eile avalikustatud uuringu kohaselt kahanes Nokia turuosa neljandas kvartalis nn nutitelefonide turul 52,9 protsendini võrrelduna 53,8 protsendiga aasta varem. Research in Motion (MIT) suurendas turuosa 11,4 protsendini ning aasta keskel turule tulnud Apple krabas endale koguni 6,5 protsenti segmendist.

Kokku kasvas nutitelefonide turustamine möödunud aastal 72 protsendi võrra 35,5 telefonile, Põhja-Ameerikas kasvas turg koguni kolmekordseks. Apple’i uudiseid ja kuulujutte vahendavas portaalis AppleInsider on kirjas, et USAs on Apple’i turuosa koguni 28 protsenti, jäädes maha ainult RIMist.

Nokia teatas jaanuaris, et suurendas ettevõte turuosa mobiiltelefonide turul, ületades neljandas kvartalis juba ammu püstitatud eesmärgi, mis on 40 protsenti. Iga kümnes müüdud telefonist on nn nutitelefon.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052