13. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google'i mobiilid jõuavad turule veel tänavu

Esimesed Google'i initsiatiivil arendatava mobiilitarkvaraga telefonid peaksid jõudma müügile veel sel aastal.

Interneti otsimootorina tuntud Google plaanib siseneda jõuliselt mobiiltelefonide tarkvara turule, tutvustades oma loodud operatsioonisüsteemi Android.

Sel nädalal Barcelonas peetaval maailma tähtsaimal mobiilinäitusel on väljas esimesed Androidi kasutavate telefonide prototüübid – neid esitles üle kümne tootja. Androidil põhinevad mobiilid jõuavad müügile tänavu teisel poolaastal.

Google tutvustas oma Linuxil põhinevat avatud lähtekoodiga Androidi esmakordselt mullu novembris. Selle loomiseks kaasati mitmed IT-maailma suurtegijad nagu Intel, T-Mobile ja Nvidia. Telefonitootjatest on Androidi arendamiseks loodud konsortsiumi OHA liikmed Motorola, Samsung, LG ja HTC.

Operatsioonisüsteeme mobiiltelefonidele pakuvad teiste seas ka Symbian ja Microsoft. Sony Ericsson tõi Barcelonas välja oma esimese Windows Mobile’i kasutava mobiili, seni on nad olnud Symbiani leeris.

Lisaks teatas grupp komponentide ja telefonide tootjaid Barcelonas Linuxil põhineva operatsioonisüsteemi Limo arendamisest. Järgmisel nädalal peaks selle konsortsiumiga liituma veelgi mobiilifirmasid.

Maailma suurima mobiilifirma Vodafone juht Arun Sarin ütles eile Barcelonas esinedes, et mobiiltelefonide operatsioonisüsteeme on liiga palju. Praeguse 30-40 asemel võiks neid tema sõnul olla neli-viis.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755