14. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taivani elektroonikagigant ostab Tšehhis tehase

Taivani firma Hon Hai Precison Industry, mis on suurim elektroonikatööstuse allhangete tootja maailmas, võib osta tehase Tšehhis, teatab Bloomberg.

Ettevõtte aktsia hind hüppas Taivani börsil 6,7 protsenti, 174,5 Taivani dollarini.

Lõplik otsus, kas Tšehhi Vabariigis ostetakse tehas, tehakse lähima kahe nädala jooksul, kirjutas Bloombergi teatel eile Praha ajaleht Mlada Fronta Dnes. "Ost annab ettevõttele parema pääsu Lääne-Euroopasse, aga samal ajal ollakse eelisseisus väikeste tööjõukulude osas," lausus uudisteagentuurile Merryll Lynchi analüütik Tony Tseng.

Tegemist on Taivani suuruselt teise börsiettevõttega. Kompanii toodab Apple’ile muusikapleiereid iPod, Nintendole ning Sonyle mängukonsoole.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052