6. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ilves: Tehnopol on uutest ideedest samm edasi

Tänasel tehnoloogiapargi Tehnopol 5. sünnipäeval külastas inkubaatorit ka Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves. President Ilves rääkis, kuidas võiks tehnopark riigi majandusele kasu tuua.

Tehnopoli sünnipäeval sõna võtnud president rõhutas oma kõnes, kui vajalikud on uued ideed ja tehnoloogiad Eesti majandusele.

„Tehnopoli tehnoloogiapark on üks oluline samm edasi, sest siia on ühendatud nii ülikoolide, teadmiste kui ka investeeringute ühine keskkond,“ rõhutas Ilves.

„See on ettevõtluskeskkond, kus teadmised kohtuvad investeeringutega, moodustades soodsa keskkonna uute firmade tekkeks. Praegu ei saa rääkida teadmistemahukusest tootmises, olen selle üle ka ise virisenud,“ rääkis Ilves.

Ilvese sõnul ongi üks tegus tehnopark see, mille kaudu saame teha selle vajaliku hüppe, mida majandus vajab.

„Me lihtsalt ei saa enam odava tööjõu ja allhangete kaudu eriti kaugele jõuda. Seetõttu on mul hea meel, et siin on selline koht, mille kaudu ma loodan saame oma majanduse ümber korraldada. Kui tahame püsida ka veel 10–15 aasta pärast konkurentsivõimelised, peame hakkama ise välja mõtlema uusi lahendusi ja tehnoloogiaid,“ kommenteeris Ilves Tehnopoli kasulikust Eesti riigile.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474