19. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara: välismaale kinnisvara ostjaid on paarkümmend inimest

Arco Vara ristmüügi juht Mark Shein ütles aripaev.ee-le, et seni on tema kaudu välismaale kinnisvara ostnud vaid paarkümmend inimest, neist pooled Arco Varas töötamise ajal.

Shein ütles, et Eesti kohalikest pankadest laenu võttes tuleb tagatiseks panna Eestis asuv kinnisvara. Samas on võimalik laenu võtta ka kohalikust pangast.

Nordea pakub välismaale kinnisvara ostmiseks reservlaenu, mille lõppintress koosneb baasintressist ja kliendigrupist sõltuvast marginaalist. Nii on täna reservlaenu intress alates 6,25% laenulimiidi kasutatud osalt. See, millisesse riiki reservlaenu abil kinnisvara osta soovitakse, intressi ei mõjuta. See tagab kliendile ostetava kinnisvara suhtes vabaduse.-tüüpi laen, mille puhul klient tasub igal kul vaid laenuintresse ning tagastab põhiosa ühekordse maksena laenuperioodi lõpus.

Nordea kommunikatsioonijuhi Reelika Raamatu sõnul sobib reservlaen klientidele, kel on vaba kinnisvara, ning ühe tagatise kohta seatud laenusumma ülempiir lähtub toote spetsiifikast. Nimelt on reservlaen ühekordse tagasimaksega n-ö bullet

Reservlaenu on võimalik võtta 10 aastaks, misjärel on võimalik see tavatingimustel laenuks ümber vormistada."Täpset huviliste arvu on raske prognoosida, kuid alates sügisest oleme täheldanud huvi kasvu just välismaal kinnisvara soetamise vastu ning juba on ka juhtumeid, kus see huvi on reservlaenu võtmise näol realiseerunud," kommenteeris Raamat.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755