26. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Motorola lööb telefonitootmise lahku

USA telekommunikatsiooniseadmete tootja Motorola teatas täna, et lööb tulevast aastast kahjumis mobiiltelefonide tootmise muust firmast lahku.

Motorola aktsia, mis on aastaga tagurdanud enam kui 45%, hüppas uudise peale USAs enne börside avanemist üle 10% 10,32 dollarile. Kell 16.10 kauples aktsia 9,9 dollari tasemel.

Otsus annab Motorola juhile Greg Brownile aega, et mobiiltelefonide harule uuesti elu sisse puhuda ning selle väärtust tõsta. Firma suurinvestor Carl Icahan on juba mõnda aega nõudnud kahjumis mobiiltelefonide haru müüki, kirjutas Bloomberg.

Motorola telefone saatis viimati suurem edu aastatel 2004-2006, kui turule tuli üliõhuke mudel Razr, mida müüdi üle 110 miljoni. Seda edu korrata ei õnnestunud. Läinud aastal kaotas Motorola turuosa kõigi olulisemate konkurentidega võrreldes. Samsung tõukas Motorola mobiiltelefonide turul teiselt kohalt kolmandaks ning tänavu riskib Motorolast mööda minna ka Sony Ericsson.

„Razr oli unikaalse tootena sedavõrd edukas, et varjutas ajutiselt tõsised probleemid,” kommenteeris Bloombergile üks USA telekomianalüütik. „Kui Razri müük kahanema hakkas, ilmnes, et Motorola kulude struktuur ei ole konkurentsivõimeline ning et neil ei ole turule sobivaid tooteid.”

Motorola ehitas oma esimese mobiiltelefoni prototüübi aastal 1973 ning hakkas esimesena maailmas 1984. aastal tootma mobiiltelefone DynaTac. 1998. a kaotas Motorola liidripositsiooni mobiiltelefonide turul Nokiale.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052