18. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

You Tube´i lisandub iga minutiga 6 tunni jagu videosid

Delli toodete maaletooja IT Grupi juhi Esti Ehatamm-Koppeli sõnul laetakse You Tube´i iga minutiga kuue tunni jagu uusi videosid. Nelja aastaga internetis olevate andmete maht viiekordistub.

„Iga päev lisandub kogu maailmas ligi 500 000 uut internetikasutajat ja seda eelkõige arenevates riikides. Seega peavad andmekandjate mahud lähiaastatel oluliselt suurenema ning arvutid hinna poolest kättesaadavamaks muutuma,” rääkis Ehatamm-Koppel.

IT Grupi juhi sõnul muudab andmemahu kasv arvutitootjate senist strateegiat, tootevalikut ja positsioneerimist. Näiteks arvestab Dell uute arvutite disainimisel, et iga arvutikasutaja leiaks laiast mudelite valikust just neile sobiva, arvuti oleks nägusa disainiga, oleks pakkuda erinevaid traadita ühenduse võimalusi, ühte ja sama arvutit saaks kasutada nii tööl kui kodus, säästetaks keskkonda ja energiat.

Tänavusel Delli EMEA regiooni (Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika - toim) partnerkonverentsil rõhutasid esinejad, et IT-sektorit suunavad lähiaastatel eelkõige hindade alanemine ja andmekandjate mahtude suurenemine.

IT Grupp müüb ja garantiiremondib Delli ja HP tooteid ning pakub IT-alaseid täislahendusi suurtele ja keskmistele firmadele, samuti avalikule sektorile. Eesti kapitalil põhineva IT Grupi 2007. aasta käive oli 109 miljonit krooni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755