23. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Krediitkaartide numbreid müüakse internetis enampakkumise teel

Google'i otsingust leiab hõlpsasti lehekülje, kust iga soovija võib endale soetada varastatud krediitkaardi numbri, millega saab internetipoodides oste sooritada. Traagiline on seejuures fakt, et Inglismaa võimud on kulutulena levima hakanud pettuste suhtes relvitud.

Paar klõpsatust Google'i otsingus ja selline leht avanebki. Kõik võivad registreeruda, mingeid piiranguid pole. Kelle südametunnistus lubab, võib lehelt soetada endale enampakkumise teel krediitkaardi numbri, millega võib katsetada internetipoodidest endale meelepärast kaupa soetada, kirjutas BBC.

Traagiline selle juures on fakt, et Inglismaa võimud on antud tegevuse suhtes relvitud. BBC uuringu tulemusena selgus, et krediitkaartidega teostavate kuritegude arv internetis on mühinal kasvanud. Iga vähegi nutikam häkker suudab end häkkida online poodidesse varastades sealt vajalikud krediitkaartide numbrid. Edasi rändavad varastatud kaartite numbrid keskkonda, kus need enampakkumise teel maha müüakse.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755