5. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia ei kopeeri, vaid võtab malli

Viimased poolteist aastat on Nokia disainiüksust juhtinud britt Alastair Curtis, kelle käe all on Soome telefonitootja mobiilid märgatavalt muutunud.

Viimase aasta jooksul on Nokia turule tulnud edukate mudelitega igas tooterühmas. Telefonid on tunduvalt erinevad varasematest. Palju kasutatakse uusi materjale: nahka, kummi ja ehtsat metalli, kirjutas Helsingin Sanomat.

Mobiiltelefonide maailmas räägitakse järjest rohkem ohoo-efektist. Heaks näiteks on Apple’i iPhone, mis näeb hea välja ja on mugav kasutada. Selle poole püüdleb ka Nokia. Kui aga Lõuna-Korea Samsung ja LG on seni läinud kopeerimise teed, tahab Nokia seda vältida. Uue puutetundliku ekraaniga kavatseb Nokia välja tulla selle aasta lõpus.

"Me kopeerime disaini otse väga harva, kuna oleme uhked selle üle, millised me oleme. Teistest aga võtame kindlasti malli," ütles Curtis.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052