27. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hewlett-Packard valmistab prahist printereid

Ümbertöödeldud paberit kasutavad inimesed ja ettevõtted on kahtlemata keskkonna sõbrad, kuid veelgi paremini mõjuks paberile ümbertöödeldud printeriga printimine.

Hewlett-Packard tutvustas uut roheliselt mõtlevale tarbijale suunatud printerit D2545, mis on 83 protsendi ulatuses valmistatud ümbertöödeldud plastist. Isegi printerile mõeldud tindikassetid on toodetud ümbertöödeldud materjalist, kirjutas Smartplanet..

Printer on esimene paljudest uutest HP toodetest, mis märgistatakse uue HP Eco Highlights sildiga. Selle keskkonnasõbralikku toodet tähistava märgise alla loodetakse peagi koondada kogu HP toodang.

HP töötleb igal aastal ümber tonnide viisi kasutatud tehnikat, seega on loogiline, et varem või hiljem leitakse sellele materjalile ka rakendus. Nutikamad ettevõtted on juba taibanud, et tarbijad huvituvad üha enam keskkonna hoidmisest ning keskkonnasõbralikkus võib olla üks tegur, mis tarbija mingi toote poole kallutab. Seega on HP lähenemine ilmselt ainuõige – keskkonnasõbralik toode ei peaks olema mitte üksainus paljudest võimalikest, vaid sellist märget võiksid kanda kõik ettevõtte tooted.

2010. aastaks peaksid kõik HP Deskjet-printerid sisaldama ümbertöödeldud materjali. Kui seda on võimalik teha printerite puhul, miks mitte toota siis ka lauaarvutid ja muud seadmed ümbertöödeldud plastist?

HP ei ole esimene ettevõte, mis katsetab keskkonnateadlike seadmetega. Näiteks on Fujitsu mõnede sülearvutite puhul kasutanud maisist toodetud plasti ning Asus on tootnud bambusest korpusega arvuteid.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755