16. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Anto Raukas: tuuleenergia on vaesele eestlasele kallis

Selle aasta märtsis MTÜ Eesti Tuumajaam registreerinud Tallinna Tehnika ülikooli geoloogia instituudi vanemteadur Anto Raukase sõnul on Eestis praegu tuulikute eufooria, kuid tuulikud pole võimelised konkureerima põlevkiviga.

“Praegu on Eestis tuulikute eufooria, kuid ükski tuulik ei tööta ilma tavajaamade toetuseta ja tuuleenergia on vaesele Eesti riigi kodanikule ülejõukäivalt kallis,” ning lisas: “Kui Euroopa Liidu ja riigi dotatsioon lõpeb, siis pole vaba konkurentsi tingimustes tuulikud suutelised konkureerima põlevkivienergeetikaga, kõnelemata tuumaenergiast.”

Soome Loviisa tuumajaama laiendus on tema kinnitusel Eestile täiesti ohutu ja seda põhjusel, et seal rakendatakse kõige rangemaid turvanõudeid.

Ta lisas, et praegu toimuv Loviisa tuumajaama keskkonnamõju hindamine tuleneb rahvusvahelistest nõuetest on pigem formaalne samm. “Kui Eestisse tuleb tuumajaam, siis oleme ka meie kohustatud sellest naaberriike informeerima ja samad protseduurid läbima.”

MTÜ Eesti Tuumajaam kogub ja süstematiseerib tuumaenergiaalast teavet, osaleb aktiivselt tuumajaama arendustegevuses, korraldab loenguid, seminare ja teaduskonverentse. Muuhulgas korraldab teadusuuringuid tuumajäätmete ohutuks käitlemiseks ja matmiseks, propageerib keskkonnakaitselist ja loodushoidlikku tegevust riigi kõigil tasanditel.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755