20. juuni 2008
Jaga lugu:

Hänni: ülevõtmispakkumine tuleks teha ka Telekomi väikeaktsionäridele

Kawe Kapitali portfellihalduri Kristjan Hänni hinnangul peaks France Telecom TeliaSonera tehingu õnnestumisel tegema ülevõtmispakkumise ka Eesti Telekomi väikeaktsionäridele.

„Juhul, kui France Telecomi pakkumisest Teliale asja saab ja nad saavutavad kontrolli Telia üle, saavutavad nad sellega ka kontrolli Baltic Tele AB üle ja selle kaudu kontrolli Eesti Telekomi üle. Baltic Tele AB on TeliaSonera kontserni kuuluv äriühing, mille kõik aktsiad kuuluvad TeliaSonera AB-le. Seetõttu on väärtpaberituru seaduse mõttest lähtuvalt minu arvates nõutav kohustusliku ülevõtmispakkumise tegemine sarnaselt Carlsbergi poolt Saku õlletehases tehtule,“ arvab Hänni.

Kui pakkumine tuleb, siis ei usu Hänni, et sellega kaasa minnakse, kuna hind kujuneks liiga madalaks. „Näiteks ühe võimalusena viimase 6 kuu kaalutud aktsiahinna põhjal kujunenud pakkumishind ei pruugi vastata ettevõtte fundamentaalsele väärtusele, mistõttu olulist pakkumise vastuvõtmist väikeaktsionäride (kelle hulgas on ka Eesti riik) poolt see tõenäoliselt kaasa ei tooks,“ märkis ta.

France Telecomil aga oleks Hänni hinnangul põhjust teha parem pakkumine. Nimelt võimaldaks hetkel praktiliselt võlavaba Eesti Telekomi ja Leedu telekomifirma TEO suurema osaluse konsolideerimine France Telecomi grupi tasemel ühinemisjärgseid suhtarve pisut parandada. See võiks analüütiku sõnul teoreetiliselt põhjendada mõnevõrra kõrgemat pakkumishinda. „Eesti Telekomi puhul võiks see hind France Telecomi jaoks ideaalis olla selline, mis ka Eesti riigi jaoks oma osaluse müügi kaalumist väärivaks muudaks,“ arvas ta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt