30. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TeliaSonera ülevõtmiskõnelused katkesid

Prantsuse telekomifirma France Telecom ei kavatse TeliaSonerale enam ülevõtmispakkumist teha.

Pärast pühapäeval lõppenud läbirääkimisi teatas Prantsuse firma, et partnerid ei suutnud kokkuleppele jõuda ja võtab juuni alguses tehtud pakkumise tagasi, kirjutas di.se.

Pressiteates süüdistab France Telecom ühinemiskõneluste katkemises TeliaSonera juhtkonda.

TeliaSonera kinnitas, et ettevõtted pidasid läbirääkimisi, kuid ei suutnud hinna osas kokkuleppele jõuda.

„Kuna tingimusi ei parandatud kuigi märkimisväärsel määral, jääb juhatus oma seisukoha juurde, et algne pakkumine alahindas tugevalt ettevõtte väärtust,“ kirjutas TeliaSonera esindaja Cecilia Edström kommentaariks.

5. juunil esitas France Telecom TeliaSonerale pakkumise, milles pakuti Põhjamaade telekomifirma, Eesti Telekomi emaettevõtte eest nii ostjaettevõtte aktsiaid kui ka raha. Toonaste aktsiahindadega arvestades tähendas pakkumine umbes 56,2 Rootsi krooni aktsia kohta. Iga aktsionäri esimese 500 aktsia eest aga garanteeriti 63 Rootsi krooni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052