16. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2, EMT ja Elisa uuringu järgi võrdsed

Tehnilise Järelevalve Amet avastas juunis Tallinnas korraldatud mobiililevi kvaliteedi mõõtmiste tulemusel, et kolme suurema mobiilioperaatori võrgud on võrdsel tasemel.

Levi mõõtmisel tuvastas Tehnilise Järelevalve Amet, et tugevamat signaali esines Tele2 võrgus 63,1%-l juhtudest, EMT võrgus 50,2%-l juhtudest ja Elisa võrgus 66%-l juhtudest. Nõrgemat signaali tuli ette Tele2 võrgus 6,2%-l juhtudest, EMT võrgus 12,9%-l ja Elisa võrgus 7,3%-l juhtudest, teatas Tele2 oma pressiteates.

Infokadu mõõtmisel sidekanalis teekonna läbimise aja jooksul tuvastas Tehnilise Järelevalve Amet, et Tele2 võrgus esines minimaalselt bitivigu 87%-s andmeülekannetes, EMT võrgus 83%-s andmeülekannetes ja Elisa võrgus 91%-s andmeülekannetes. Suur bitivigade osakaal põhjustab näiteks hakkimist ja kõne moonutamist.

Kõnede õnnestumise protsent, mille puhul valitud kõne õnnestus edukalt lõpetada, ilma, et oleks olnud teade „võrk hõivatud“, „teeninduspiirkonnast väljas“ või kõne muul viisil katkenud, oli Tele2 võrgus 91,4%, EMT võrgus 92,4% ja Elisa võrgus 94,7%.

Tehnilise Järelevalve Amet rõhutab, et ükski parameeter eraldiseisvana ei iseloomusta seda, millise ettevõtte teenus on parim, vaid esmalt iseloomustab võrku pigem tehniliselt. Kvaliteedi juures mängib rolli ka see, mismoodi on sideettevõte oma võrgu häälestanud ja optimeerinud – ehk tugev levi või muu näitaja ei pruugi alati tähendada head kvaliteeti.

Mõõtmised teostati 10.– 12. juunil Tallinna suurematel tänavatel autosse paigaldatud telefonilt, mis sooritas liikumise pealt pidevalt testkõnesid AS EMT, Elisa Eesti AS ja Tele2 Eesti AS mobiiltelefonivõrkudes.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755