1. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa kasvatas kliente kümnendiku võrra juurde

Elisa klientide arv kasvas tänavu teises kvartalis möödunud aastaga võrreldes 334 700 kliendini ehk ligi kümnendiku võrra, Elisa teise kvartali kasum oli 14% suurem kui mullu, ulatudes 171 miljoni Eesti kroonini.

„Teises kvartalis teenisime 117,4 miljonit krooni kasumit ning ärikasumi (EBITDA) marginaal tõusis 38,9 protsendini. Poolaasta kasum suurenes mullusega võrreldes 7,1% ehk 203 miljoni kroonini. Mobiilsidesektori hüppelise kasvu ajad on Eestis küll möödas, kuid hea teenus ja õiglane hind aitavad turgu juurde võita,“ selgitas Elisa juhatuse esimees Sami Seppänen.

Elisa teise kvartali käive oli 440 miljonit krooni, langedes mullu sama ajaga võrreldes 10,4%. Käibelanguse põhjuseks on operaatoritevahelise sidumistulu vormiline vähenemine, mis sõltus regulatsioonist ja muutus möödunud aasta novembris. Tänavuse esimese kvartaliga võrreldes kasvas käive 9% võrra.Elisa on Eesti operaator, mis pakub kõne- ja internetilahendusi nii mobiilside- kui ka püsivõrgu kaudu. Elisa mobiilsidevõrgu levialas elab 99% Eesti elanikkonnast. Elisa ja globaalne mobiilsideoperaator Vodafone on sõlminud laiaulatusliku koostöölepingu, mille kohaselt Elisa ja Vodafone pakuvad ühisteenuseid 40 erinevas riigis. Ettevõtte 2007. aasta käive oli 1,88 miljardit krooni ning tegevuskasum 591 miljonit krooni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755