5. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ilmarine ehitab insenertehnilise ettevõtte

Ilmarine Engineering OÜ asub Eesti Arengufondi ja kaasinvestor Sibo Invest OÜ investeeringu toel üles ehitama insenertehnilist ettevõtet.

Keerukaid metallitöötlemise ja masinaehituse terviklahendusi pakkuva ettevõtte väljaarendamiseks omandasid Arengufond ja kaasinvestor Sibo Invest OÜ 49%-se osaluse Ilmarine Engineering OÜ-s, teatas ettevõte. Arengufond koos kaasinvestoriga investeerib Ilmarine Engineering OÜ-sse kahes etapis kokku 20 mln krooni.

Tulevikuplaanidest ülevaadet andes lisas Ilmarine Engineering OÜ juhataja Karel Saar: “Meie eesmärgiks on kõrgema lisandväärtusega toodete ja teenuste pakkumine ning sihikindel ekspordi arendamine. Alates 2008. aasta algusest oleme lisaks senistele leidnud mitmeid uusi kontakte välisturgudel ning näeme potentsiaali tulevikus valdavalt keskendumises just ekspordile. Koostööleping on sõlmitud patenteeritud lahendustel baseeruvate konveierseadmete eksklusiivseks edasiarenduseks, tootmiseks ja müügiks.”

Saare sõnul toodab Ilmarine Engineering OÜ oma välja arendatud insenertehnilisi terviklahendusi tütarettevõttes Ilmarine AS. Selleks viiakse tütarettevõtte masinaehituse ja metallkonstruktsioonide tootmine üle uude kaasaegsesse tehasesse Muuga sadama lähedal.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755