7. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ansip promos valitsuse istungil Samsungi telefoni

Valitsusjuht Andrus Ansip kulutas tänasel valitsuse pressikonverentsil suure hulga ajast mobiili ID-süsteemi ja Samsungi telefoni promomisele.

"Mina kasutan pidevalt mobiili ID-süsteemi, sest see on ülimugav," ütles Ansip. "No ei ole nii nagu tavalise koodikaardiga, et tal on numbrid ära kulunud ja et kolm korda paned vale numbri ja blokeeritakse ära ja kõik see muu jama... Ei ole nii, et lähete Türki, aga seal ei ole kaardilugejat."

"Võtate hoopis taskust mobiiltelefoni, klikite arvutis vastavale klahvile, siis tuleb üks number, siis panete oo-kaa, siis küsib pin kood 1 – vat see peab peas olema!," õpetas Ansip. "Ülekannet küsides ütled, et allkirjastad digitaalselt, siis küsib pin2 – vat seda on juba raske meeles pidada! Rohkem numbreid! Aga on teada, et normaalne inimene suudab 6-7 seoseta numbrikombinatsiooni meelde jätta. Aga seda on aega pähe õppida. Siis paned selle ja ütleb, et ülekanne sooritatud."

"Mina ei tea, miks ID-kaardi omanikest vaid paar protsenti on soetanud selle mobiil ID endale. See on ülimugav, kõik võiksid seda kasutada, ta on sama turvaline kui ID-kaardi kasutamine kui märksa mugavam," lisas Ansip.

Juttu sekkus ka justiitsminister Rein Lang: "Ma tahaks ka sellele asjale reklaami teha! Loodan, et parlament seadustab mobiilivalimise võimalused! Me oleme maailmas ikka väga kõvad tegijad!"

Edasi jätkas Ansip: "Mul oli Nokia N90, see oli hirmus kallis, isiklik. Aga igavene suur tükk, venitab tasku välja, vahetasin väimehega ära. Sain vastu Samsungi, väga hea õhuke särgitaskutelefon, maksab vaid 2000 krooni. Ma ei taha nüüd firmale reklaami teha, aga kui see ükskord ära sureb, siis jään teda taga nutma ja ostan uue samasuguse!"

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052