7. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MicroLink ostab 22 miljoni krooni eest koolitusfirma

Eesti suurim infotehnoloogiafirma MicroLink teatas, et ostab 22 miljoni krooni eest 82,9% Balti riikide suurima koolitusfirma IT Koolituskeskuse aktsiatest.

MicroLink ostab aktsiad IT Koolituskeskuse senistelt omanikelt. MicroLinki juhatuse esimehe Enn Saare sõnul on IT Koolituskeskusel hea kliendibaas, professionaalne meeskond ja klientide seas tugev maine. Koolitusfirma omandamine annab MicroLinkile võimaluse kvaliteetse koolitus- ja konsultatsiooniteenuse pakkumiseks nii klientidele kui ka erinevate koostööprojektide partneritele.

Infotehnoloogiast saadav kasu ettevõtetes ja ühiskonnas sõltub MicroLinki Saare sõnul sellest, kas inimesed hakkavad uusi lahendusi kasutama: "Koolituse roll on tähtis, IT koolituskeskuse omandamine lubab meil senisest enam pöörata tähelepanu klientide infotehnoloogia-alasele koolitusvajadusele." Samuti on Saare sõnul ettevõtte eesmärk hakata oma teenuseid taas pakkuma kõigis kolmes Balti riigis ja IT Koolituskeskuse soliidne kliendibaas ning toimivad müügiüksused Lätis ja Leedus loovad kasvuks nendel turgudel suurepärased võimalused. „IT Koolitusekeskuse omandamine on esimene samm, et taastada MicroLinki kohalolek Balti riikides ning liikuda edasi meie lähiturgudele,“ ütles Saar.

IT Koolituskeskuse juhatuse liikme Raul Niini sõnul suurendab MicroLinki omanikuroll ettevõtte kasvupotentsiaali ja võimalust laiendada pakutavate teenuste valikut. "MicroLink on Balti regiooni üks juhtivaid IT-firmasid ja meil on hea meel tugeva strateegilise investori üle,“ ütles Niin.

IT Koolituskeskus on asutatud 1995. aastal. Lisaks Eestile (IT Koolitus) tegutseb firma ka Lätis ja Leedus (IT Protraining). Ettevõtte konsolideeritud müügikäive oli 2007. aastal 29 miljonit krooni.

MicroLink kuulub koos Elioni ja EMT-ga Eesti suurimasse telekommunikatsiooni- ja IT- ettevõtete gruppi Eesti Telekom. Eesti Telekomi 60,12 protsendi suuromanik on TeliaSonera, Põhjamaade ja Baltikumi juhtiv telekommunikatsiooniettevõte nii mobiil- kui fikssides. TeliaSoneral on 114 miljonit klienti, tegutsedes 18 riigis Põhjamaades, Balti riikides, Ida-Euroopas ja Kesk-Aasias.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755