27. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokiale prognoositakse turuosa kasvu jätkumist

Turu-uuringute firma Gartner prognoosib tulevikus Nokia turuosa kasvu.

Ettevõte põhjendab oma prognoosi Nokia laia tootevalikuga ning uue puuteekraaniga telefoni ilmumisega kallima hinnaklassi asemel hoopis keskmisse, mis aitab suurendada läbimüüki, kirjutas Kauppalehti

Aprillist juunini oli Nokia turuosa Gartneri andmete kohaselt 39,5%, eelmise aasta samal perioodil oli see 36,7%. Nokia müüs antud perioodi jooksul 120,4 miljonit mobiiltelefoni, mis teeb ühe päeva läbimüügiks 1,3 miljonit taskutelefoni. Kogu maailma selle valdkonna turu maht oli 305 miljonit, olles kasvanud 11,8% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Nokia suurim võistleja on Lõuna-Korea Samsung, mille turuosa oli antud perioodil 15,2%.

Kuigi maailma majandusraskused vähendasid läbimüüki ootab Gartner ikkagi turu kasvu ennustades müüdud mobiiltelefonide hulga kasvu 11% ning müüdud taskutelefonide rahalise väärtuse kasvuks 9%.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755