3. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uudam asub Skype'imeeste ettevõttesse

Endine OÜ Jaotusvõrk juht Margus Uudam suundub Skype-imeeste ettevõttesse Ambient Sound Investments (ASI) otseinvesteeringute juhiks, teatas ettevõte.

Uudam asub looma tugevat rahvusvahelist investeerimismeeskonda, kelle hallata on ASI rahapaigutused tehnoloogiasektorisse ja teistesse valdkondadesse.

„Marguse varasemad ametid Eesti ühe suurema teenindusettevõtte ja riigirahanduse juhtimisel on tugevad eeldused ASI rahvusvahelise investeerimismeeskonna ülesehitamisel. Marguse eestvedamisel on meeskonna juhtida ASI otseinvesteeringud tehnoloogiaettevõtetesse ning ka teistesse, tehnoloogiavälistesse valdkondadesse,“ täpsustas Tats.

Investeerides tehnoloogiasektoris otsib ASI kiire kasvupotentsiaaliga ning globaalse ambitsiooniga ettevõtteid, kellel on unikaalne toode ja tugev meeskond. Teistes valdkondades huvitavad ASI-t enim kiiresti arenevad ja laienevad firmad, kelle koostöö ASI tänaste portfelliettevõtetega loob vastastikust sünergiat.

ASI loodi 2003. aastal eesmärgiga hallata ja edasi investeerida internetisuhtlusfirma Skype eestlastest loojate vara, aktiivset investeerimist alustati 2006. aasta aprillis. Tänaseks on ASI kasvanud erinevate valdkondade tippspetsialistidest koosnevaks investeerimisettevõtteks.

ASI on rahastanud kokku 21 käivitusjärgus olevat tehnoloogiaettevõtet maailma eri paigus – Aasias, Ameerikas, Lääne – ja Ida-Euroopas (sealhulgas Eestis), Soomes ja Venemaal. Edukalt on alustanud ka 2007. aasta sügisel loodud ja tehnoloogiaarendusele keskendunud ASI Inkubaator, kus paljulubava ideega projektidest vormitakse isetoimivaid tehnoloogiaettevõtteid.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755