9. september 2008
Jaga lugu:

Rakvere Lihakombinaat investeeris 130 mln

Rakvere Lihakombinaat tegi Eesti toiduainetööstuse suurima investeeringu, ostes 130 mln krooni eest uue viineritootmise seadme.

Uue liiniga suurendab Rakvere Lihakombinaat viinerite eksporti Lätti, Leetu, Venemaale ja Ukrainasse, teatas ettevõte. Täna käiku antud viineriliin suurendab tootlikkust poole võrra ning aastas toodetakse uuel liinil 15 000 tonni viinereid.

„Investeering uude viineriliini ei ole mitte ainult Rakvere Lihakombinaadi suurim investeering läbi aegade, vaid kogu Eesti toiduainete tööstuse üks suurimaid ühekordseid investeeringuid,“ lausus Anne Mere, Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimees. „Investeeringuga uude tootmis- ja pakendamisliini oleme tõstnud Baltimaade suurima lihatööstuse tehnoloogilist taset, olles Euroopa uusima täisautomatiseeritud viineritootmisliini omanik“, lisas Anne Mere.

„Tänases majandussituatsioonis on iga uue tootmise käikuandmine märgina uue ajastu algusest. Kogu tootmine, mis põhineb kodumaisel toorainel ja tööjõul ning mis suurendab eksporti, on suur tugi Eesti majandusele,“ lausus Sirje Potisepp, Eesti Toiduainetetööstuse Liidu juht uue tootmisliini avamisel.

Rakvere Lihakombinaadile kuulub 55% Eesti, 50% Läti ja 10% Leedu viineriturust. Uus viineritootmise liin on jätk Rakvere Lihakombinaadi investeeringuteprogrammile. Lisaks renoveeriti eelmisel aastal tapamaja koguinvesteeringuga 30 mln krooni suurendamaks selle tootlikkust.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt