12. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uue Eesti IT-firma turundusjuht: Skype on meid kokku toonud

Eestlaste loodud lihtsate kodulehtede loomise platvormi Edicy turundusjuht Andres Sehr ütles, et uue ettevõtte meeskonna on kokku viinud just Skype.

Edicy on lihtsaim viis teha veebilehte. Igaüks saab sellega hakkama teadmata midagi programmeerimisest või disainist. Sa saad luua veebilehe minutitega ja lisada pildid, alustata blogi, valida disainid ja aidata kaasa oma ärile, ütles Sehr.

„Igaüks saab kasutada Edicyt, see on tõesti lihtne, aga samas piisavalt võimas, et käivitada veebilehte ka suurema ettevõtte jaoks. Meie peamine sihtgrupp on siiski tavaline internetikasutaja või väikeettevõtja. Kohaliku poe pidaja või teenuse osutaja vajab samuti kodulehte, kuid peab selle tegemist tihti liiga kalliks või aeganõudvaks. Edicy eemaldab sellised barjäärid ja muudab veebilehe saamise võimalikult lihtsaks,” rääkis Sehr portaalile Entrepreneur Interviews antud intervjuus.

Juba praegu on mitmed veebilehed loodud Edicy abil. Näiteks saksatakso.edicypages.com on Eesti taksofirma leht, mis avati vahetult pärast Edicy käiku laskmist. Veel üks sait, mis on täiesti Edicy loodud on www.starman.eu, mis kuulub Starmanile. Neil on oma disain, aga see on ainus erinevus.

Edicyl on praegu juba 12 000 kasutajat. Enamik Edicy kasutajaid registreerib end tasuta teenuse kasutamiseks, aga väiksem osa juba ostab endale Edicy Pro, mis aitab neil veebilehte edasi arendada.

Sehri sõnul kavatsevad nad Edicyt edasi arendada, samas kindlustades, et programm jääks võimalikult lihtsaks.

Edicy kodulehel seisab, et ettevõte otsib endale partnerit. „Meil ei ole praegu silme ees ideaalset partnerit. Me otsime lihtsalt kedagi, kes oleks huvitatud sama teenuse pakkumisest,” ütles Sehr. Praegu otsitakse Sehri sõnul riskikapitali ja ollakse avatud väljastpoolt tulevatele investeeringutele.

Edicy taga seisev ettevõtte Fraktal asutati 2007. aastal. Fraktalil on neli omanikku. Ettevõte teeb ka veebikujunduse töid, mis kindlustab rahavoo, kuni Edicyt käivitatakse.

Sehri sõnul on õigete töötajate leidmine väikse ettevõtte jaoks üks suuremaid väljakutseid. "Väikses ettevõttes võib üks vale värbamine palju rohkem kahju teha kui suuremas ettevõttes. Seetõttu tuleb kindel olla, et inimene, kelle palkad ei oleks lihtsalt ekspert, vaid suudab pühenduda end projektile,” rääkis ta.

Edicy on noor ettevõtte 16 töötajaga. Töötajate keskmine vanus jääb vahemikku 24-26.

Edicy-st kuulub veerand kuulub endisele Skype'i mehele ning praegusele riskikapitalistile Toivo Annusele.

„Skype on meid kokku toonud. Osad omanikest teavad üksteist juba aastaid ja kui nad hakkasid otsima inimesi, et luua ettevõtte, oli loomulik, et nad vaatasid esimesena oma endiste Skype’i kolleegide poole,” rääkis Sehr.

„Kui sa oled noor, siis on sul tavaliselt vähe kaotada. Nii et võtta aasta, et järele proovida üht ideed, ei ole suur risk. Ja mõelge suurelt, Eesti on väike turg, aga interneti läbi saab ulatuda kogu maailma,” soovitas Sehr äri alustavatele noortele.

„Eestlased on tehnoloogia omaks võtnud alates iseseisvuse saavutamisest. Me olime vahele jätnud terve tehnoloogia generatsiooni ja läksime otse mobiiltelefonide, traadita interneti ja e-valimiste juurde. Ma arvan, et selline laialdane heakskiit tehnoloogia suhtes on muutnud inimesed entusiastlikuks ja tehnoloogiast huvituvateks ning seetõttu on tekkinud ka mitmeid ettevõtteid,” rääkis Sehr Eesti kui IT-maa kuulsusest.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474