16. september 2008
Jaga lugu:

Plastist elektronajaleht teeb debüüdi

Selle nädala kolmapäeval avab Cambridge’i ülikooli ettevõte Plastic Logic Saksamaal Dresdenis tehase, kus plaanitakse aastas toota umbes 11 miljonit suurt painduvat elektroonilist paberit, mida kasutatakse ekraanidena dokumentide ja ajalehtede lugemiseks.

Plastic Logic arvab, et turul on ruumi veel ühele lugemisseadmele, mis on suunatud ärimeestele, kes tahavad ajalehti ja dokumente lugeda kergekaaluliselt ja lihtsasti kasutatavalt suure ekraaniga seadmelt. E-Ink tehnoloogiat kasutav toode plaanitakse turule tuua jaanuariks, kirjutas Technology Review.

Plaanitava seadme ekraan on tavalise paberilehe suurune, kuid see ei kaalu väiksematest e-raamatutest kuigi palju rohkem. Ekraan koosneb plastist, mitte klaasist, mistõttu on seade konkurentidest purunemiskindlam – reklaamüritusel näidati koguni videot ekraanist, mida löödi jalaga, kuid mis sellest hoolimata edasi töötas.

Nuppudega ei pea kasutajad vaeva nägema – lehekülgi saab pöörata puuteekraani ning lihtsate pühkivate liigutuste abil. Lisaks on võimalik panna lehekülgede vahele virtuaalseid järjehoidjaid ning märgistusi. Ettevõte pole veel kindlaks määranud seadme mahtuvust.

Ekraani juures kasutatakse painduva elektroonika tehnoloogiat, mille töötasid umbes kümme aastat tagasi välja Cambridge’i ülikooli füüsikud ning ettevõtte kaasasutajad Richard Friend ja Henning Sirringhaus.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee