14. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple alandab arvutite hindu

Apple kavatseb pühadehooajaks alandada sülearvutite hinna alla $1,000, et ahvatleda tarbijat, kes on majanduskriisi valguses hinnatundlikuks muutunud, vahendab Bloomberg.

Apple tegevdirektor Steve Jobs alandas Californias praeguste MacBook mudelite hinna $999 peale. Samuti tutvustas ta alumiiniumkorpusega mudelit koos klaasist kuvariga, mis hakkab maksa $1,299 ning MacBook Pro õhendatuid mudeleid.

Pool oma käibest tuleb Applel arvutitest. Eelmine aasta kahekordistus Mac arvutite müük. Uued hinnad lubavad "dramaatiliselt suurendada" Apple turuosa isegi siis, kui PC tüüpi arvutite müük järgmisel aastal ei suurene, ütles Sanford C. Bernstein Co. analüütik Toni Sacconaghi Bloombergile.

Rohkem kui 80% oma käibest teenib Apple tarbijatelt ning pool oma müügist moodustab müük USAsse.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052