30. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oskando käive on kriisis kasvanud poole võrra

Klientide sõnul on aina enam põhjust kulutusi kontrollida ja oma tegevust telemaatikateenusega efektiivsemaks muuta, muidu lihtsalt ei ole tänases majanduskliimas võimalik ellu jääda, märkis Oskando OÜ juhatuse liige Kristi Hakkaja.

Kulude vähendamine ja raiskamise vältimine on aasta lõpus veelgi enam tähelepanu saanud ning on ettevõtetes suurema tähelepanu all kui kunagi varem.

Oskando 2007. aasta kogukäive oli 6,14 mln krooni ning Hakkaja sõnul on 2008. aasta käive tänaseni 12,5 mln krooni. "Kuna aasta pole veel kaugeltki läbi, siis eeldame aasta lõpuks veelgi kasvuprotsenti suurendada," lisas ta.

"Kui võrrelda sügiseseid käibeid (nt oktoobrikuu), siis on käibekasv veelgi suurem - 2007. aasta oktoobrikuu käive oli 0,5 mln krooni ja selle aasta oktoobrikuu käive on 1,5 mln krooni," ütles Hakkaja.

"Võrreldes selle aasta augustiga on jõudsalt kasvanud sõidukipargi halduslahenduste vajadus valdkondades nagu tehniline teenindus (infotehnoloogia- ja kommunikatsiooniettevõtted, turva- ja kommunaalteenuste ettevõtted), ehitus (projektijuhtide ja allhankijate tegevuse ja liikumise kontroll), transport (kullerteenused, taksondus) jne," selgitas Hakkaja.

Ta lisas, et klientide sõnul on aina enam põhjust kulutusi kontrollida ja oma tegevust telemaatikateenusega efektiivsemaks muuta. Muidu lihtsalt ei ole tänases majanduskliimas võimalik ellu jääda. Üsna lihtsate vahenditega saavutatakse üllatavalt suur kokkuhoid.

Hakkaja sõnul on kogu maailmas vajadus telemaatikateenuste järgi plahvatuslikult suurenenud ning tema sõnul on ka Eestis antud teenustel veel kasvuruumi. "Eesti on selles vallas sammukese keskmisest tasemest eespool, aga ka siin on veel suurem osa tööst ees. Telemaatikalahenduste turu kasvu toetab ka jätkuv sidekulude vähenemise ja internet levik, mis muudab varememalt kallid ja keerulised lahendused ka väikefirmadele taskupärasemateks."

"Lisaks tuleb järjest juurde uusi ideid telemaatikalahenduste kasutamiseks üha erinevamates valdkondades – kõik mis on seotud millegi jälgimise, kaugjuhtimise või automatiseeritud info edastamisega," märkis ta.

"Kasvutrend on kindlalt tõusev ja plaanime Oskandole ka järgmisel aastal turu keskmisest (globaalne telemaatikaturg kasvab ca 20% aastas) kõrgemat kasvuprotsenti," rääkis ta ettevõtte eesmärkidest.

"Tärkav ja väga tugev huvi on valdkondades nagu sõidukite kindlustus- ja renditeenused ja “traditsiooniline transport”. St suured ja sissetöötanud korporatsioonid on just “ärganud” ja telemaatikalahenduste efektiivsuse avastanud," lisas Hakkaja.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755