21. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linnar Viik: riiklikud IT-lahendused kuulutada vabavaraks

IT-visionäär Linnar Viik soovitas seoses täna toimunud e-ekspordi ümarlauaga muuta riigile tellitavad IT-lahendused vabavaraks, et ettevõtted saaks neid eksportida.

"Leian et selleks, et meie e-eksporti toetada, peaks riigi tellitavad IT-lahendused, mis moodustavad pea kolmandiku või isegi üle kolmandiku meie IT-arenduse turumahust, mitte kuuluma riigile ega selle teostajale, vaid peaks olema vabavaraks kuulutatud. See võimaldaks kõikidel erinevatel partneritel seda eksportida," rääkis ta.

"Teine oluline osa on see, et kas ja millisel viisil meie välisendisused ja riik toetab meie e-eksporti ja seal annaks kindlasti palju paremaks teha," sõnas Viik.

"Kindlasti on oluline ka ettevõtete endi roll selgitamaks just välisesindustele ja muudele riikidele, mida me siis ikkagi oskame teha, mis on see lahendus, mida me tahame pakkuda. Selles osas peavad IT-ettevõtted ise koostööd tegema," ütles Viik.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052