26. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti IT-teenuste pakkuja DEAC siseneb Eesti turule

IT-alaseid välisteenuseid osutav firma DEAC siseneb Eesti turule, pakkudes ettevõtetele IT-kulude optimeerimist.

DEACi juhatuse esimehe Andris Gailitise sõnul on neil Eestis auahned plaanid. "Eesmärgiks on lähema kolme aasta jooksul vallutada Eesti turg ja viie aasta jooksul saada IT-välisteenuste pakkujate seas liidriks," kinnitas ta.

Eelmise aasta lõpetas DEAC 24 miljoni krooni suuruse käibe ja kolme miljoni krooni suuruse kasumiga, mis investeeriti uue andmekeskuse arendamisse. Enam kui 600 m² suurune andmekeskus võimaldab serverite renti, pakub logistika- ja kliendihalduse lahendusi, kodulehtede, e-posti jms süsteemide paigutamist. "DEAC osutab 100% ulatuses IT-välisteenuseid, seetõttu ei pea klient enam ise looma ja ülal pidama enda IT-osakonda," ütles Gailitis.

DEAC asutati 1999. aastal. Lätis on neil kliente 2000, näiteks Läti Pank, Rietumu Banka, Danske Banka, Tele2, Seesam Latvija, TV3 Latvija. Eestis on DEACi klientide seas portaal one.ee.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052